keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Vuoden viimeiset kisat

Tämä agilityvuosi alkaa aika lailla olla paketissa. Vielä tällä viikolla Noahlle pieni kontaktitreeni ja ehkä Takulle jotain hauskaa, sitten poikien hieronta perjantaina, jonka jälkeen meillä alkaa joulun vietto :)

Viime viikonloppuna molemmilla pojilla 4 starttia. Lauantaina Liedossa 2 ja sunnuntaina Lempäälässä 2 starttia. Takun saldo neljästä kisasta oli kaksi täydellistä rataa, yksi vähemmän täydellinen nolla ja yksi hyvä hylätty rata yhdellä ylimääräisellä esteellä. Noahn kanssa ei tuloksilla juhlittu, mutta yhtä rataa lukuunottamatta homma näyttää ihan TOSI hyvältä! Jokaisella kolmella radalla yksi pieni virhe, joka toi hylkäyksen, mutta muuten tosi hyvää menoa.

Liedossa Takun ensimmäisellä radalla Taku rapsautti kakkosesteen rimaa ja varmisti kolmosen rimaa ja samalla levisi pakka ja Taku katosi selän taakse hypylle. Tämän jälkeen kuitenkin puhtaasti loppu rata hyvillä kontakteilla. Eli siitä on hyötyä ja joskus haittaakin kun koira oikeasti kunniottaa rimoja... Hyppäri oli Takua ja mua parhaimmillaan eikä varmaan olisi radasta mitään pois saatu. Sijoitus 6. 0,8s päästä kakkossijasta... on se vaan julmaa kisata maailman huippujen kanssa :)   Lempäälässä Takulla eka startti nollavoiton arvoisesti taas ihan tosi hyvä kontakteja myöden! Hyppärillä ajoitukset pielessä ja meno tosi tökkivää Takun vielä liukastellessa, mutta nolla se kuitenkin oli ja 3.sija. Videolla lauantain hyppäri ja sunnuntaina nollavoitto.

Noahn viikonloppu sitten... lauantain eka hajosi käsiin ja katsoin parhaaksi ihan vaan jättää homman siihen. Alku kyllä meni siinäkin tosi hyvin ja keinu myös! Hyppärillä olen itse myöhässä ja Noah ehtii lukita suorasta putkesta hypyn takana olevan putken. Siinä sitten yrittää koira kääntää hyppyä jo ponnistettuaan toiseen suuntaan, joten rimahan siinä alas tuli... höh... muuten ihan hyvä rata. Pelkkä "Noah" olisi riittänyt kääntämään hypyn oikeaan suuntaan. Sunnuntaina kaksi tosi hyvää rataa, mutta keinu-peikko hyökkäsi taas ekalla radalla. Sama tapahtui 30.11. Vantaalla. Tulee keinulle epäröivästi ja hyppää alas. Suorittaa kuitenkin keinun ihan ok tän jälkeen? Outoa... luulen kuitenkin, että Noahlle on iskenyt epävarmuus keinun suorituksesta  kun ollaan hiottu pysäytyksiä puomille ja A:lle. Keinu on siis jäänyt pienemmälle treenille ja aika paljon yksittäisenä esteenä aina palkaten, joten ohjelmassa ratatreeniä kaikilla kontakteilla ilman palkkaa. Hyppäri oli myös ihan jees. Hienosti kuitenkin olen myöhässä keppejä edeltävällä käännöksellä ja hyppy valuu turhan pitkäksi. Vastakäännös suoraa putkea edeltävästi sai Noahn tulemaan putkesta pois mun perääni ja taisinpa siinä sitten vielä huutaa "tule" kun toinen ei edes kunnolla ollut putkeen ehtinyt.... tylsiä virheitä... mutta nuoren koiran virheitä, jotka jää kokemuksen kautta pois :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti