tiistai 13. toukokuuta 2014

Aika rientää ja arvokisat lähestyy :)

No jopas onkin viime päivityksestä vierähtänyt tovi. Treenailtu kyllä ollaan ja kisojakin juostu useampi startti molemmilla pojilla ja vielä vähän joka puolella eteläisempää Suomea. Arvokisat lähestyy ja niihin aletaan hiljalleen valmistautua oikein ajatuksella. Tilannehan on nyt pojilla niin, että Takulla on arvokisanollia vaikka muille jakaa ja Noahllakin nollia on määrällisesti enemmän kuin tarpeeksi, mutta se tuplanolla uupuu edelleen. Tässä alkaa usko, rahat ja aika loppua kesken Noahn tuplanollan saavuttamisessa, joten täytyy varmaan alkaa luopumaan tälle kaudelle asetetusta tavoitteesta, joka juurikin oli nuo arvokisanollat kasaan. Itse arvoksioissa meillä ei missään nimessä olisi vielä ollutkaan mitään asemaa, mutta osallistuminen olis kyllä ollut ihan mukavaa Noahnkin kanssa.

Taku on tehnyt viime kisoissa ihan huikean hienoja ratoja ja kiitänyt ihan miljoonaa. Kerran ollaan käyty ylimääräisellä fyssarikäynnillä kun Rotta päätti näyttää Takulle vihreän pallon haltijan voiman ampumalla kyljestä sisään. Lopputuloksena Takulla ilmat pihalla  ja niskat jumissa. Onneksi tajusin viedä Takun tsekkiin Tanjalle, ettei ehtinyt paikat pahemmin jumiutua. Takuhan oireili jumeja vain ravistelemalla päätään agitreeneissä... näin pienestä vinkistä on joskus otettava kiinni. Viime lauantain kisoissa Taku sai toiselta agiradalta A:lta ja puomilta alastulovirheet. Ei voisi parempaan aikaan tulla muitutusta kontaktien kunnolla suorittamisesta! Nyt taas jäitä hattuun ja hommat kuntoon! Takun kanssa kontaktien onnistuminen on ihan omasta käskytyksestä kiinni!

Noahn kanssa on treenattu niitä kontakteja, jotka on nyt  kisoissakin pelittäneet ihan jees, etenkin A. Tuntuu kuitenkin, että joku asia ei nyt pelaa meidän kontakteilla. Hyvällä olen nyt yrittänyt ja kiltillä käskyllä, mutta täytyy varmaan kokeilla vielä sitä tiukempaa linjaa, ennen kuin luovutetaan kokonaan ja aloitetaan juoksukontaktien tekeminen ;)  Ainakin viime kisoissa ja treeneissä on kunnon "ota"- käsky tehnyt tehtävänsä ja koiruus on jäänyt kauniisti pinnalle. Ehkä se sittenkin vetää mua ihan 6-0 kelpimäisellä tavalla? Ratavirheet on olleet ihan turhauttavan pieniä asioita suurimmaksi osaksi. Viime kisoissa ohjasin Noahn itse puomin sijasta putkeen ja toisella radalla väärään putken päähän. Muuten radat on olleet ihan puhtaita ja ajoittain tosi sujuvia. Tärkeintä on kuitenkin ollut, että keinu ja kepit on suoritettu eri paikoissa ja tilanteissa, vaika kepit tuntuukin nykyään joka kisassa päättyvän seinään tai ainakin rata jatkuu päinvastaiseen suuntaa, jommalle kummalle sivulle, mutta ei vahingossakaan suoraan eteenpäin... tylsää  : P

Ensi perjantaina on Noahlla Lempäälässä kaksi starttia, mutta siitä seuraavista kisoista ei ole vielä tietoa. Ensi viikko menee meidän perheellä Kreikan auringon alla, mutta sen jälkeen olisi vielä parit kisat tarkoitus juosta molemmilla ja ennen sitä viimeistä SM ilmopäivää.

Mulla on jotenkin menossa joku agisiirtymäkausi kun tuntuu, että nyt tarvisi jotain uusia tuulia vanhojen tilalle... Takukaan ei tuosta nuorene, eikä ainakaan nopeudu ja fakta on se, ettei se ole Suomen nopeimpia koiria, joten jotain tulisi keksiä. Siksipä olenkin päättänyt aloittaa molemmille pojille syksyllä projektin juoksu-A. Puomille en vielä uskalla, mutta katsotaan, jos senkin aika joskus tulee ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti