keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Vantaa 6.1.2016

Tämän päivän kisat vedettiin aika kirpsakassa pakkassäässä kun auton mittari aamulla näytti parhaimmillaan -21. Koko kisan aikana taisi lämpötila olla ylimmillään -19, mutta ei mulla ainakaan kylmä ollut. Kun on hommannut oikean kunnon untuvatakin, niin ei tarttee palella. Kiva päivä siis pakkasesta huolimatta! Hallissahan nyt oli lämpimämpää, varmaan muutama plussa-aste. Noahista huomasi, että sillä palelsi tassut ulkona, mutta urhoollisesti hän selviytyi lämppälenkeistä ja jäähyistä  ;)

Radat oli aika taattua Suomalaista, kovaa vauhtia ja pitkiä estevälejä. Nollia kisoissa tuli tosi vähän. Vaikeat keppikulmat taisivat olla monelle vähän liian haastavia... ihan niin kuin meillekin, joten voidaan lisätä taas pari keppivirherataa listaan. Ihan samanlaisia sisäänmenoja kuin aiemminkin, joissa ohjaajan liike jatkuu ohi kepeistä koiran toiselle puolelle. Harmittavaista sinänsä koska ihan kivaa menoa muuten. Tavoitteena tälle kisalle ja oikeastaan koko keväälle kisoissa on rohkeat ohjausvalinnat, rento suoritus ja muistaa pitää hauskaa! Kirjoitin sen aamulla käteeni, jottei vaan pääse unohtumaan ja täytyy kyllä sanoa, että onneksi kirjoitin koska viimeisessä rataantutustumisessa piti palata näihin kirjoituksiin kun meinasi epäusko vallata mielen.Kisat juoksin varmuuden vuoksi sen nilkkatuen kanssa ja se oli tosi hyvä! Ihan kuin omalla terveellä jalalla olis juossut. Ekalla radalla alku tosi hyvää menoa. Etenkin olen tyytyväinen ohjausvalintaan keinun ja An välillä! Alta tuli virhe pitkästä aikaa. Lähden itse ennakoimaan valssia liian aikaisin, eikä Noah malta ottaa viimeistä laukkaa alas asti vaan lähtee ohjaukseen. Puomista muotoutui tällä radalla juoksukontakti, mutta eipä tuo niin haittaa. Liiaksi se Noah siellä on varmistellutkin muutamat viime kisat. Lopussa on "vaikea" keppikulma ja siihenhän se sitten tyssää... jotenkin Noahille tuntuu olevan vähän vaikeaa nyt luopua kepeillä mun liikkeestä ja fokusoida eteenpäin. Näitä nyt treeniin ennen Lohjan kisoja.

Toinen rata oli hyppäri ja sieltä saatiin nolla! Sijoitus oli 5./63, ihan mukavassa porukassa, eikä yhtään huonolla ajalla, kymmenysten sisällä oltiin sijoilla 2-5  :)  Olisi vielä ollut poisotettavaakin, nimittäin estevälille 5-6 epähuomiossa tein oman valssin iiiihan liian pitkäksi ja Noah teki työtä käskettyä, joten tästä olisi saanut aika hyvin jo aikaa pois. Putkijarru keltaisella pienellä putkella on myös vähän liian ajoissa ja hyvä, ettei Noah kieltänyt koko putkea.

Viimeinen startti tyssäsi heti alussa kepeillä... joten aika löysin rantein sai vedellä loppuradan. Tällä radalla jätin rohkeasti Noahin kepeille yksin, jotta pääsin persjättöön, joka muuten onnistui! Ei tosin se jatko kun rytmitys jäi, mut sillä ei nyt niin väliä  ;)  Puomilta hypylle olisi pitänyt tehdä vastakäännöksen sijasta ihan tavallinen käännös, jolloin vienti taakse olisi ollut sujuvampi. A onnistui tosi hyvin, vaikka otin reippaasti sivuetäisyyttä!! Muistin pitää katseen koiran suunnassa ja perään tein sen hienon "kabai-sokkarin"! Vähänkö oon ylpee meistä kun tehtiin jotain tuollaista ja vielä onnistuikin  :)

Eli lopputulemana TAAS keppitreeniä... jota en edelleenkään ole kunnolla "ehtinyt" tehdä. Tämän siitä sitten saa. Nyt on yhteensä varmaan 4 tai 5 nollaa hukkunut siihen, mutta sittenhän meidän nollaprosentti oliskin ollut aikamoinen... Olis viimeisistä 14 startista 12 nollaa. HEHEE, ei huono  ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti