tiistai 9. helmikuuta 2016

Kuulumisia

Pariin viikkoon ei ole päivityksiä ollut, mutta kyllä me treenattu ollaan vähän kaikenlaista  :)  

Noahin kanssa on treenattu muutaman kerran tottista pitkästä aikaa ja viime sunnuntaina oli FITDOG-leiri, Rotan kanssa ollaan viime viikolla käyty vähän aksaamassa. Sunnuntaina leiritreenien jälkeen kävin Takun kanssa juoksemassa kolme starttia Vantaalla ihan vaan mielenkiinnosta. Treenattu ollaan Takun kanssa viimeisen 3kk aikana kolme puomia yhden 5min treenin aikana, mutta takana sen verran yhteisiä ratakilometrejä, että tehtiin kisoissa Takun kanssa tuplanolla ja nollavoitto!! Ihan kuin aina ennenkin  <3   Ensi viikonloppuna on Rotan kanssa 4 starttia ja Takun kanssa 3 starttia meidän omalla hallilla.

Noahin kanssa olen aloittanut nyt tauon ajaksi vähän lämmittelemään meidän unohtunutta tottisosaamista ja tälle keväälle olin ajatellut käydä tekemässä tokon ALO1 ja BH-kokeen sen kanssa. Täytyy hienolle ja monipuoliselle koiralle saada jotain kirjallista todistettakin sen osaamisesta. Haaveilisin sen kanssa ehkä metsäjäljelle menosta jossain vaiheessa, mutta sitä en kyllä lupaa :D  Tottiksessa siirsin Noahin nyt ekoissa treeneissä seuruussa namista leluun, mutta nyt kolmannen treenin jälkeen totesin, että palaamme seuruussa namipalkkaan koska pieni keepie menee lelupalkalla vähän turhan kiihkeäksi keskittyäkseen kunnolla :P  En tykkää sekopää viettitottiksesta vaan tykkään intensiivisestä, mutta kuitenkin hallitusta tekemisestä. Lelupalkkaa käytetään sitten muissa liikkeissä, ihan niin kuin Milollakin aikoinaan. Saman ongelma Milollakin oli seuruussa lelupalkan kanssa. Ei ole omena kauas puusta pudonnut  :P

Noahin FITDOG-leiri alkoi sunnuntaina aamulla klo 7 Jenna Caloanderin treenillä ja jatkui heti perään klo 8.45 Lee Gibsonin treenillä. Noahin kanssa oltiin viimeisessä suoritusvuorossa Jennan tykkiradalla ja siitä olisi pitänyt suoraan orientoitua Leen kisaratatreeniin... se ei ihan meiltä onnistunut kun molemmat oltiin juuri vedetty itsemme ihan piippuun Jennan treenissä. Palautumisaikaa oli ihan kaikki 15min välissä. Jennan treeni meni tosi hyvin ottaen huomioon kahden viikon treenitauon taustalla. Yhden puomin kunnon loikka ja pari riman tiputusta näytti treenitauon. Rata oli aikamoista luukutusta ja siitähän Noah tykkää, eikä mullakaan sellaista mitään vastaan ole  ;)  Olin kyllä ihan loppu sen treenin jälkeen, etten saanut yhtään päätäni kasaan Leen treeniin, jossa tehtiin 9 pientä radan pätkää vuorotellen , jokaiseen sai tutustua 2,5 min ja kaikki suoritti ne kisanomaisesti läpi. Petyin kyllä suuresti tähän treeniin koska en todellakaan haluaisi maksaa 60€ Englannista asti tulleelle kouluttajalle siitä, että hän seisoo kentän keskellä ja kirjaa virheitä. Rahallahan nyt sai 9 pientä radanpätkää, jotka sait selvittää itse ja juosta kerran läpi. Minkäänlaista varsinaista treeniä tai koulutusta koko treenissä ei ollut. Helppoa rahaa sinäänsä kouluttajalle. Se vähän söi myös omaa motivaatiota koko treeniin ja lisäksi tiesin, ettei Noahin kanssa olla vielä valmiita moiseen. Oma sisäinen urheilija-asenne oli koetuksella. Leellä ehkä kuitenkin olisi voinut olla meille myös jotain annettavaa?! Noh, aina ei ole hyviä treenejä...  Jennan treenistä kuitenkin saatiin jotain todistusaineistoakin
Rottan kanssa vahvistelin viime viikolla ohjauksiin tuloa ja vähän puomia ja keinua. Muutamat kepitkin otettiin. Tällä viikolla vielä käyn tekemässä helppoa kertausta kontakteilla ja kepeillä. Saas nähdä kestääkö Rotan esteosaaminen neljää peräkkäistä rataa... lauantaina se nähdään.

Takun sunnuntain radat sain videolle. Kylläpäs vaan 2,5s hitaampi koira tuntuu ohjauksessa tahmealta kun on tottunut nyt Noahin kanssa liitämään. Toisaalta ehdin Takun kanssa sellaisiin ohjauksiin, joita en olisi Noahin kanssa voinut edes kuvitella tekeväni ja siksi meille voitto irtosikin ;)   Takultahan puuttui ensi kesän arvokisoihin nollavoitto ja yksi aginolla, joten nyt tämän agiradan voiton myötä Takullakin on kaikki arvokisanollat kasassa! Suunnitelmissa on kisata Takun kanssa vielä ensi kesän arvokisat ja päättää meidän yhteinen agiura tyylikkäästi kesällä niissä karkeloissa! Taku ei nyt jäänytkään ensimmäiseen kotipaikkaan, vaan muuttaa uuteen kotiin helmikuun lopussa, joka nyt toivottavasti olisi se lopullinen... ei meinaan ole kiva heitellä koiraa koko ajan paikasta toiseen. Koti kuitenkin tuntuu tosi kivalta ja Takulle sopivalta, joten usko ja toivon, että siellä viihdytään puolin ja toisin  :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti