torstai 21. huhtikuuta 2016

Kohti KESÄÄ

Noniiiiin... nyt on suunnitelmat kesän arvokisoihin asti aika tarkalleen valmiina. Pari muuttuvaa tekijää vielä matkassa mukana, mutta melkein voisi sanoa kisa- ja treenisuunnitelman olevan paketissa. Voin kyllä myöntää, että on jotenkin äärettömän vaikeaa pitää päätä kasassa agilityn suhteen pienten lasten pyörittäessä arkea. Kaikki on jotenkin niin hektistä ja aika menee siivillä... SM-kisoihinkin on enää 8 viikkoa aikaa. Huhhuijaa....

Viime aikoina tämän arkipöllytyksen lisäksi on tullut mietittyä, että Noahkin on jo 5 vuotta ja edelleen aika usein tuntuu yhteistyön olevan hakusessa ihan erillä tavalla kuin Takun kanssa samassa iässä. Rytmi ja luottamus on edelleen päässä sellaisena haamuna. Noh, mietin sitten meidän yhteistä taivalta taaksepäin ja en ihmettele enää...Yhteensä meidän vajaa 4-vuotisen taipaleen aikana ollaan oltu tauolla 1 vuosi ja mahan kanssa ollaan juostu ratoja 8kk, tämän lisäksi oma palautuminen lasten jälkeen on ollut n.6kk molemmista eli täyttä treeni- ja kisahistoriaa meillä on takana ihan kaikki puolet koko kisa-ajasta. Aina kun homma on alkanut kulkea on syystä tai toisesta pitänyt jäädä pidemmälle tauolle ja taas lähteä kuromaan yhteistyötä kasaan. Jospa nyt saatais keskittyä pidemmän aikaa yhtäjaksoisesti toisiimme? Voisi saada jotain tulostakin aikaan...

Noh, se siitä valittamisesta ja mennään asiaan. Viime viikolla kävin treenaamassa Noahin kanssa mölliepisten jälkeen ja tulipa sellainen muisto mieleen, että joskus ennenkin on riittänyt yhdet mölleilyt 50cm rimoilla vapauttamaan Noahissa sen sisäinen kelpie. Niin kävi myös tällä kertaa... keepihän oli joka puolella ja rimat lenteli minne sattuu, eikä jarruista ollut tietoakaan eli tähän loppui meidän mölleilyt kesän alla  :D  Tällä viikolla uskaltauduin uudestaan kentälle ja tämä oli aikast paljon onnistuneempi harjoitus. Tehtiin ihan perussettiä 60-65cm rimoilla ja vähän vaikeaa keppijuttua mukaan. Ohjurit laitoin tällä kertaa mukaan varmistaakseni onnistumisen.

Pari videota treenistä. Alkuun ihan normaaliveto ja toisessa kävellen, ihan vaan omasta mielenkiinnosta  :D

Tällä perushommalla yritän nyt löytää hyvää rytmiä tekemiseen ja luottoa koiraan. Kun saadaan vähän rytmistä kiinni, niin vaikeutetaan taas ratoja. Lisäksi tein radalla toistoja ihan vaan kunnon kohotus mielessä, sillä huomasin Noahin väsyvän kovin helposti. Tästä treenistä johtuen päätinkin ottaa meidän arkeen taas mukaan pyöräilyt. Kerta viikkoon 45min ravia parilla spurttipätkällä saa luvan nostaa vähän meidän molempien kuntoa. Lisäksi 2-3 lajitreeniä 2 viikossa ja päivittäiset tunnin metsälenkit, eiköhän tämä sillä lähde käyntiin  :)

Kisoja olen katsellut ja todennut, että onpa taas vaikeaa. Kahden viikonloppu työntekijän taloudessa ei montaa vapaata jää, jos elämässä on muutakin kuin kisaaminen, mutta jotain sopivaa löysin ja vielä pääsen aika hyvin hyödyntämään mun kasaantuneet starttilahjakortit! Kisoissa haetaan tuntumaa ja vahvistetaan kontakteja. Puomin alastulo PITÄÄ saada varmaksi ennen isoja kisoja, nyt se on jotenkin ihan levällään. Ohjattuja treenejäkin olen suunnitellut aika monet, mutta tämä osio odottaa vielä vahvistusta! Toivottavasti onnistuisi suunnitelmien mukaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti