tiistai 4. kesäkuuta 2013

Valmistautumisen haasteita

Johan löytyi syy siihen miksi Taku on tuntunut jotenkin nihkeältä agilityssa silloin Lohjalla ja vähän myös treeneissä... anaalirauhasen tulehdus. Onneksi tulehdus ei ollut paha ja antibioottikuuri ehtii loppua sen verran aikaisin, että päästään kuitenkin SM-kisoihin osallistumaan, mikäli siis vaiva on mennyt yhdellä hoidolla ohi. Tän täytyy olla joku Takun SM-karma, koska viime vuonna kolme viikkoa ennen SM-kisoja se loukkasi ranteen ja nyt tänä vuonna 3 viikkoa ennen tämä!! Ihan käsittämätöntä... Tämän kanssa on kuitenkin voinut ylläpitää Takun kuntoa muilla tavoin kuin treenaamalla, ettei tarvitse ihan täyslevosta taas lähteä kisoihin. Lohjan kisojen jälkeen en siis ole Takun kanssa treenannut vasta kuin eilen vähän koitettiin kontakteja ja samalla tunnustelin Takun työskentelyä, joka tuntui ihan normaalilta!! JEEEE! Eipä tässä tosin ehdi enää paljoa treenailemaan ennen koettelemusta kun ensi viikolla on vielä keskiviikkona hierontakin. Vahvistellaan siis kontakteja, keppejä ja paria ohjauserottelua.

Noahn kanssa kuitenkin ollaan käyty viikkotreeneissä ja viime lauantaina Salossa kisaamassa. Salon kisatuliaisina yksi nolla ja kolme riman tiputusta... Ensimmäisellä radalla tiputti heti ensimmäisen riman ja fiksuna ihmisenä jatkoin sekunnin sadasosan mietinnän jälkeen rataa, joka kuitenkin päättyi sitten esteelle 13, joka levisi siivekkeitä myöten maan tasalle. Tästä me sitten käveltiinkin radalta ulos. Keskimmäiseltä startilta saatiin puhdas rata! Meno oli ihan ok touhua, mutta videolta katsottuna Noah kysyy edelleen paljon, eikä sinkoa esteille, laskin ainakin 6 epäröintiä. Jokainen epäröinti kuluttaa kummasti aikaa. Keppejä ennen piti ehtiä tekemään persjättö, mutta Noah kun meinasi tulla pituuden ohi liikkeen perässä, niin jumiuduin takaakierto esteelle ja jouduin kepeillä turvautumaan varasuunnitelmaan. Törkkäsin Noahn keppien aloitukseen varman kolmannen kerran ikinä, eikä olla varmaan koskaan tehty keppien jälkeen poispäinkäännöstä, mutta ihan kohtuullisesti suoriuduttiin kuitenkin. Ei katsota videolta sitä hienoa läpijuostua A:ta... ja tosiaan kisat oli Salossa eikä Raumalla vaikka video muuta väittääkin : )
Viimeinen rata oli hyppäri, joka sekin päätettiin riman tiputukseen jälleen esteellä 13... plaah... radalla pääsi vedättämään koiraa aika tavalla ja sehän lämmittää koiraa ihan kivasti, joten päällejuoksuhypyllä ei Noahn jalat enää malttaneet ja rima tippui. Lopetettiin rata sitten tähän. Alussa Noah pääsi kolmosesteen jälkeen karkaamaan ohjauksesta aika törkeästi, mutta ei saatu siitä kuitenkaan kieltoa. Jos, haetaan päivän rimoille tekosyitä, niin ensimmäisen riman tiputus saattoi johtua ajanottolaitteista, jotka olivat ihan siivekkeiden näkäiset. Videolta katsottuna Noah lähteekin ponnistamaan hyppyä aika tarkkaan niiden mukaan ja hyppy loppu kesken ennen rimaa ja taka päällä tuo riman alas. Seuraavan riman tiputuksen mahdollisesti saattoi aiheuttaa mun oma TURHA vekkaus hypylle koska blokkasin Noahn näkyvyyden siivekkeelle täysin ja siihenhän Noah törmääkin, ei rimaan. Viimeisellä radalla päällejuoksu on aika törkeä ja lähden tosi ajoissa viemään jo putkeen, jolloin käsi menee alas ja rima tippuu. Hieman kun olisin malttanut ohjauksen kanssa olisi rima varmaan pysynyt. Näistä tekosyistä huolimatta olen sitä mieltä, että koiran tehtävä on pitää rimat ylhäällä vaikka taivas tippuisi niskaan... inhimillisiä erehdyksiä lukuunottamatta koska koirahan ei ole mikään kone : ) Seuraavat kisat Noahn kanssa Helsingissä lauantaina ja Taku saa jäädä taas kotiin... tylsää.

Eilen ei ollut viikkotreeneissä koutsia paikalla, joten treenattiin Noahn kanssa lähinnä puomin ja A:n kontakteja sekä keppien aloitusta. Ihan jees treeni, vaikka itsellä ehkä ihan vähän hermo petti... ihan vähän vaan kuitenkin : )Ei kommentteja:

Lähetä kommentti