lauantai 19. lokakuuta 2013

Jälkeä, tottista ja puruja

Noah on saanut olla aktiivinen tällä viikolla. Tiistaina käytiin tekemässä vähän jälkeä, Keskiviikkona tottista, torstaina lepopäivä ja perjantaina puruja Timon kanssa. Taku on päässyt ihan vaan tsillaamaan lenkkien merkeissä ja toiminut samalla fiksuna sosiaalistamiskoiranavieraalle nuorelle uroskoiralle. Takun yksi parhaita puolia on ehdottomasti sen sosiaaliset taidot toisten koirien kanssa. Huoletta voi päästää nuoren epävarman uroksen kanssa vapaaksi tai vaikka vähän haastavammankin tapauksen kanssa. Siihen voi luottaa, että se väistää yhteenottoja ihan viimeiseen saakka kohteliaalla elekielellä :)

Tiistaina käytiin illalla jäljellä. Hämärä hyökkää nyt jo puoli seitsemän aikaan ja rajoittaa ikävästi harrastusaikaa päivässä. Noahn jälki siis ajettiin hämärässä, joka ei sinäänsä ollut mikään hyvä juttu kun aiheena on esineiden koulutus, silloin olisi ihan hyvä itse nähdä ne esineet ennen koiraa. Kuitenkin tein noin 100m suoraa, jossa kolme esinettä ja väleissä vaihtelevan vähän nameja. Esineillä selkeästi etenemistä ainakin tällä treeni kerralla, sillä ensimmäisellä ja toisella Noah pysähtyi esineelle ja keskimmäisen se ILMAISI ITSE koska en todellakaan nähnyt esinettä ja luulin sen jo ajaneen siitä yli. Nyt pitäisikin vielä ajaa jälkeä ennen lumien tuloa, jotta saataisiin tämä laji johonkin pisteeseen talven ajaksi. Tottiksessa keskiviikkona seuruuta, eteentuloa ja noutoa. Nouto ihan P..., muut menikin sitten ihan jees :)  Eli edelleen noutoa, noutoa, noutoa, noutoa tai oikeastaan enemmänkin kapulan luovutusta.

Puruissa ei otettu Timon kanssa mukaan nyt mitään suurta kuormaa, vaan ihan puruja tyynyyt. Ongelmana nyt se, että Noah on todellakin keksinyt nyt purra tyynyn reunoihin.... ärsyttävää. Joten treeniin sitten kotipihalla opettaminen puremaan keskelle tyynyä. Mun mielestä ei ole paineistunut vaan pienisuisena koirana puree mielummin reunaan kuin keskelle. Mukava oli nähdä, että Noah pystyi kentällä toimimaan ihan rentoutuneena omana itsenään vaikka viikonloppuna vähän peloteltiinkin pientä hurjaa <3Kuva edellisviikonlopun treenistä Juhan kanssa. Kuva Mari Alajääski.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti