maanantai 14. lokakuuta 2013

Makkarajuoksua, treeniä, kisailuja ja yksi luonnetesti

Kaikenlaista tässä onkin mahtunut ohjelmaan oman pojan ensimmäisten synttäreiden järjestämisen keskellä. Viime viikolla ohjelmassa oli keskiviikkona käytiin poikien kanssa juoksemassa vieheen perässä, perjantaina ratatreeniä  Jounin ja Danielin kanssa ATT:n hallilla ja sunnuntaina ajelin ensin Helsinkiin Noahn luonnetestiin ja samalla pyrähtämään pari kisastarttia Purinalla.

Makkarajuoksut oli ihan hauska tapahtuma vaikka ilma olisi voinut olla parempi ja hämäräkin taisi päästä yllättämään viimeiset juoksijat. Molemmat pojat laitoin juoksemaan n.80m käsivieheen perässä. Noahn juoksuun luotin enemmän ja laitoin sen menemään ensin ja Takun esimerkin perässä toisena. Molemmat juoksi vieheen perässä tosi hyvin ja vielä aika samaan aikaankin, Noah 6,84 ja Taku 6,91. Olisi kiva kokeilla koneviehettä seuraavalla kerralla :)

Perjantaina sovittiin Jounin ja Danielin kanssa porukkatreeni ATTn hallille mattotreeni mielessä. Rata oli siellä valmiina kuin tilauksesta, joten juostiin sitten sitä. Molemmilla ihan ok treeni, Noahlla vähän vaikeuksia pysähtyä kontakteille ja keinu alkuun oli hidas, mutta muuten hyvä treeni. Takulla perussettiä lyhyissä pätkissä.

Sunnuntaina pakkasin autoon koko koiralauman ja Matiaksen. Suuntana Helsinkin ja ohjelmassa ensin Noahn luonnetesti ja sen jälkeen kamalassa kiireessä kisoihin kaksi starttia. Kisan rataantutustumisesta myöhästyttiin komeasti, joten sain 2min tutustua rataan kisan puolivälissä ja Noah oli siirretty viimeiseksi. Takun kanssa tehtiin tällä radalla nolla ja tultiin toiseksi vain 0,03s voittajan ajasta. Noah tiputti ekan riman ja lopetettiin oikeastaan siihen. Toinen rata oli hyppäri, jonne Noah starttasi omalla numerollaan ja tehtiin ihan tosi hieno NOLLA!! Lopputuloksissa Noah oli 3. kun luokassa oli 64 koiraa! Takun kanssa myös tältä radalta nolla, mutta Takun kanssa jäätiin Noahn ajasta 0,6s ja aika riitti 7. sijaan. Paljon tuli hyppärillä nollia ja kymmenen ekaa taisi mennä saman sekunnin sisälle. Noahn kanssa ei voitosta jääty kuin 0,4s. Pienet epäröinnit siellä täällä ja yksi oma myöhästyminen maksoi vähän aikaa, mutta meno oli tosi kivan tuntuista!! Tässä poikien radat:NOAHN LUONNETESTI:


Tämä testi ei todellakaan ollut Noahn testi. Olen koko ajan tiennyt, että se on herkkä, mutta en nyt ihan tällaista osannut odottaa. Lopputulos siis 55 ++ ja hylätty. Hermorakenne oli -1, joten se aiheutti hylkäyksen. Tuomarin sanojen mukaan Noahlla on jonkin verran toimintakykyä eikä se ole kovinkaan pehmeä koira, mutta sen ongelmaksi testissä muodostui rohkeus, jota kuormittamalla tarpeeksi hermot ei enää pitäneet ja näinhän siinä kävi. Tuomarit tulkitsivat testin mielestäni hyvin. Testin osa-alueet.

Toimintakyky -1
Puolustushalu +1
Taisteluhalu +2
Terävyys +1
Kovuus +1
Hermorakenne -1
Temperamentti +3
Luoksepäästävyys +2b
Laukauskokematon

Noah palautui vielä kelkasta ja hyökkäyksestä, mutta haalarilla ja tynnyrillä meni selvästi sietokyvyn yli. Tuomarit antoivat vielä Noahlle lisää palautumis aikaakin, mutta stressi oli koirassa selvä. Kaiken ohi se suostui tulemaan, muttei halunnut mitenkään käsitellä niitä vaan kaarsi remmin mitan ohi. Pimeässä huoneessa liimaantui ovelle, mutta tuli luokse toisella kutsulla kun lampulla valaistiin tietä. Seinässä sillä tuli kirjaimellisesti paskat alle, joten se varmaan sinetöikin sitten tuon hermorakenne osuuden. Paukuissa sätkähti ekaa, muttei varsinaisesti reagoinut enää toiseen ja tuomarikin totesi, ettei varmaan normaalisti olisi edes korvaansa lotkauttanut.

Olen aina miettinyt, että minkälaisen koiran hermorakenne menee kokeessa miinukselle, että sen täytyy sitten olla jotenkin todella surkea tapaus ja sellainen Noah pelkän testin perusteella olisikin. Noin vahva kuormittuminen tuli todella yllätyksenä koska Noah ei ole koskaan menettänyt toimintakykyään missään ja on ollut aina ihan innoissaan menossa uusiin paikkoihin ja tilanteisiin ihan pikku pennusta lähtien. Työskentelyhalu on valtava eikä ota oikeastaan mistään häiriötä kesken työskentelyn. Selvästi vaan pelottelu ja uhkailu koiraa kohtaan oli sille liikaa, eikä se pystynyt käsittelemään sitä lainkaan. Mielessä kävi, että mahtoiko tässä käydä niin, että vein Noahn kokeeseen liian kypsymättömänä? Testinhän saa uusia ja ehkä joskus niin teenkin, mutta annetaan sille nyt aikaa kypsyä ainakin pari vuotta.  MH-testiin voi välissä viedä ja katsoa miten siellä toimii. Testistä Noah palautui kuitenkin kohtalaisen nopeaa eikä kisoissa näkynyt enää mitään kuormittumisen merkkejä :)

Tuloksesta huolimatta Noah on mun oma hurja mini-Tasmaani, joka on mitä mainion harrastuskaveri ja helppo arjen tallustaja <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti