lauantai 29. maaliskuuta 2014

Alen Marekovicin opissa

Pitkästä aikaa Noahn kanssa ohjatuissa treeneissä eilen aamulla! Alenin koulutukseen lähdettiin kun ajattelin ehkä hakea jotain uutta?! ohjausjuttua omien tueksi. Ihan ok koulutus ja ok rata. Kurssin alussa tuli juttua koiran lämmittelystä ja hän kertoi, ettei ikinä lämmittele koiriaan agilityyn koska ne on koiria ja niillä on erilainen fysiikka kuin ihmisillä.... joo niinpä niin... sen kyllä huomaakin hänen koiristaan kun katsoo youtubesta pari agilityvideota. En sitten siihen viitsinyt tarttua ; )

Alenilla on hieman erilainen tyyli viedä koirat takaakiertoon ja sitä sitten treenattiin urakalla. Hänellä on tapana viedä koira takaakiertoon vastakkaisella jalalla ja kädellä, jonka jälkeen ikään kuin tekee persjätön/flipin hypylle. Yllättäen Noah meni tällä tavalla ihan hyvin, mutta jotenkin en itse kokenut sitä omaksi. Enkä myöskään näe siinä mitään suurta käytännön hyötyä vs päällejuoksun kanssa, jonka kanssa itse aika usein takaakierrot teen. Lisäksi mielestäni liikaa pyörimistä kun nenän ja vartalon pystyisi pitämään koko ajan menosuuntaan. Muutamia muita erilaisia ohjauskuvioita kokeiltiin myös, joita en kyllä niihin kohtiin tekisi edes kokeiltuani hänen juttujaan. Paljon tuntui käyttävän reittivalintana pitempää reittiä paremmilla linjoilla kuin lyhyempää.

Noahn kanssa treeni meni näin jälkikäteen ajateltuna ihan valtavan hyvin! Me tarvittaiskin säännöllisemmin kerran kuussa/kahdessa tällaista tehobuustausta. Kepeillä näkyi epävarmuus hitautena. Liekö sitten Jyväskylän kisojen ensimmäisen radan keppisohlailut olleet muistissa? Joka tapauksessa kepit tarvitseekin tehotreeniä vaihteeksi. Tiesin tämän kyllä jo ennen tätäkin treeniä, mutta kaikkea ei ehdi kun on muutakin elämää ja treenattavaa. Lähes 20min treenin aikana Noah tiputti yhden riman ja senkin yli hyppäsi seuraavalla kierroksella 20cm ilmavaralla. Joku asia on siis mennyt perille : )

Tässä videossa on meidän ensimmäinen "kisanomainen" kierros, jossa vedettiin Noahn kanssa koko rata heti kättelyssä puhtaasti läpi omalla tavalla! (Ensimmäinen minuutti on lämppäjuttua ja kuritonta kelpiä paikallaolossa :P )

Treeniversio... ihan hauskasta oli. Tasmaani on kyllä aika sitkeä menijä väsymyksestä huolimatta  <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti