maanantai 8. elokuuta 2016

Lempäälä 7.8.

Tytön kanssa lähdettiin eilen yhdessä kisareissulle Noahin ja Cajan kanssa Lempäälään. Samalla käytiin vähän sukuloimassa Tampereen suunnalla  :)   Kisat meni ihan kivasti paahtavasta kuumuudesta huolimatta. Ekalta radalta nollavoitto ja toisella radalla yksi riman tiputus ja valunut puomin kontakti, jonka korjautin, joten tästä hyl. Muuten tämäkin rata oli oikein hyvä! Valitettavasti kädet eivät taaskaan riittäneet videointiin kun touhussa mukana nuorempi lapsi. Hän kummasti vie osan huomiosta kisoissa  ;)

Menomatkalla osuttiin valitettavasti rajulle kolaripaikalle ensimmäisten joukossa. Eihän se tietenkään auta muuta kuin mennä auttamaan. Paha kolari, jossa osallisena myös kaksi pientä lasta... inhottavia tilanteita. Lisäksi vielä onnettomuuden oli aiheuttanut rattijuoppo, joten enpä keksi tästä mitään fiksua kirjoitettavaa, joten antaa olla... Olinpahan vaan superonnellinen kun päästiin kisapaikalle ehjänä tytön kanssa! Koskaan ei tiedä mitä voi tapahtua.

Viime viikolla käytiin kahdesti Noahin kanssa hallilla. Keskiviikkona käytiin pyörähtämässä EO-finaaliradan 12 ensimmäistä estettä kun seurakaverit olivat sen ystävällisesti kasanneet kentälle. Noah suoriutui tästä todella hyvin! Keppien sisäänmeno ja suoritus ihan mielettömän hieno! Lauantaina aamulla kävin vielä puomia ja juoksu-Ata treenaamassa lapset mukana, joten tämä oli aika hätäinen treeni kisoja varten. Hyvää tasaista suoritusta tulee nyt Noahilta ja meno tuntuu muutenkin todella hyvältä ja helpolta!
PENTUNURKKAUS:


Lisätään tänne tällainen pentunurkkaus Cajan päivityksille, vaikka paljoa ei vielä mitään ihmeellistä touhutakaan. Ollaan nyt näiden kahden ensimmäisen viikon aikana opeteltu ihan perusjuttuja, luoksetuloa, istumista, odottamista, leikkimistä jne. Lenkeillä vahvistan oma-aloitteista kontaktia. Tällaiseen hälinään kun ottaa pennun on hieman haasteellisempaa tuoda sitä omaa ihmistä esille, varsinkin kun lapsetkin tykkäävät Cajan kanssa paljon touhuta ja leikkiä. Siksipä olen siirtänyt päiväruoan kupista omaan taskuun, joten Caja saa päiväruokansa aina minulta. Samalla tulee varmistettua, että päivittäin touhutaan jotain kehittävääkin pennun kanssa.

Caja on oikein pätevän oloinen pakkaus! Ei turhia ujostele, suhtautuu kaikkeen terveellä varovaisuudella, mutta aina tarkistaen asiat. Tsekattuaan asiat homma on kuitattu ja Caja pystyy olemaan todella rento missä tahansa. Leikkiminenkin onnistuu kaikkialla ja kenen kanssa vaan. Toisia koiria kohtaan tuntuu olevan vähän välinpitämätön, eikä tunnu olevan mitään hillitöntä mielistelyn tarvetta vieraille ihmisillekään, joka on minun mielestäni ihan hyvä juttu.

Alusta tai pinta ongelmia ei ole. Kiipeilee missä vaan, korkealla, matalalla, liukkaalla, pitävällä.. ihan missä vaan. Kerrostalon portaikko oli ihan peruskamaa ja tällä viikolla mennään käymään purjeveneessä ja laitureilla. Caja on myös käynyt jo monta kertaa uimassa! Ihana pieni rohkea <3  Vähän kyllä ongelmana uimisen jälkeinen vilu, joten uiminen jää aina muutamaan toistoon. Parturoinkn Cajan jo, jotta olisi helpompi uida. Märkä turkki kun tuntui uidessa painavan takapäätä. Ilman karvaa oli huomattavasti helpompi pitää hyvää uima-asentoa. Nyt hän siis näyttää tältä:


Cajan kanssa on ollut helppo leikkiä miten vaan ja millä vaan. Luontaisesti tuo leluja takaisin liekittäväksi ja tykkää leikkiä ihmisen kanssa, joten eihän tässä tarvitse tehdä mitään ihmeellistä itse, kunhan vahvistaa jo ilmenevää toimintaa :)  Ruoan kanssa toimii todella rauhallisesti, vaikka ahne pentu onkin, joten sillä on hyvä joskus aloittaa uusien asioiden opettaminen ja tarvittaessa tuoda lisää potkua toimintaan lelulla! Tässä muutama video pikkutyypistä ja sen touhuista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti