lauantai 4. maaliskuuta 2017

Kasvukipuja

OIVOI VOI.... jo nyt on kisattu! Suomen ensimmäiset Halli-SM kisat 18.-19.2., Janakkalassa 26.2. ja tänään Liedossa. Tavoitteena on harjoitella kisaamista ja yrittää löytää Noahin heikot ja vahvat puolet kisoissa. Tuloksilla ei ihan hirveästi olla päästy juhlimaan, mutta Halli SM- kisoista lohkesi 8.sija ja tehtiin Noahin kanssa neljältä radalta kaksi nollaa. Yhdellä liukastuin jo esteellä neljä juuri ennen suoraa putkea ja kaaduin keppien kylkeen, joten se hylättiin siihen. Janakkalassa neljä rataa, joista ekalla Alta 5, seuraavalla An ohi, kolmannella radalla putkelta kielto ja viimeiseltä lipsahtanut pakkovalssi. Tänään kosahti kaksi rataa neljästä kepeille ja kahdella muuten puhtaalla radalla RIMA. Enpä sit taas muista  koska viimeksi on tullut rimoja kisoissa... olisihan se ollut mukava niitä tiputella jollain muilla virheellisillä radoilla, mutta eihän me nyt voida nollaa radalla tehdä :D

Kaikki radat ihan älyttömän hienoja ja sujuvia, mutta nyt meitä piinaa edelleen SE YKSI virhe radalla. Juoksu A toimi tänään kisoissa, mutta sitten hajoaa jotain muuta. Puomit ja keinutkin oli ihan tosi hyviä ja näihin olen tyytyväinen koska näitä on treenattu!! Noahin kanssa vaan tuntuu, että sillä on totaalisen rajallinen kovalevy. Korjaan ja asennan jotain muuta ja samalla toisesta päästä tipahtaa jotain ulos ja sit korjaillaan sitä. Tänään se oli rimat... ja taas ne kepit pitkästä aikaa. Kepit onkin menny ihan liian hyvin monessa viime kisassa, joten kaipa niitäkin on nyt aika treenata taas vaihteeksi. Rajallinen on kelpien pitkäaikainen muisti.

Tulosten puuttuessa on henkisesti erittäin vaikeaa pitää  uskoa meidän tekemiseen hengissä, vaikka mä tiedän, että tarvitaan vaan treeniä lisää, keskittymistä ja omistautumista. JA SITÄ USKOA!! Keskitytään ratojen positiivisiin kohtiin, nähdään asiat mitkä on kehittynyt ja opitaan virheistä. Mä olen kuitenkin päättänyt, että mä en luovuta, vaikka tässä menisi koko Noahin elämä näitä vaihtuvia virheitä korjatessa, niin sit menee. Siirrän ne opit seuraavalle koiralle ja jaan viisauksiani koulutettaville :)

Noah oli keskiviikkona myös fyssarilla ja oli ihan kohtalaisessa kunnossa. Oikea puoli oli jähmeä, mutta ei mitään lukkoja ja sisuskalut hyvässä kunnossa. En sitten tiedä oliko 3 päivää fyssarin jälkeen liian aikaisin, Noah vähän turhan löysä ja siksi rimat? Tiedä sitten, mutta mä en taida enää kisata noin lyhyen ajan sisällä käsittelystä.

Nyt tuleekin vähän kisataukoa ja kisoihin varmaan vasta maaliskuun lopulla. Treenaillaan meidän kehityskohtia ja rataosaamista. Treeneissä on nyt ollut Noahilla teemana ajattelu. Olen vahvistanut suullisia "kierrä"-, "mene"- ja muita estekäskyjä ilman vartaloapua. Puomilla se oli Noahille todella vaikeaa, mutta on auttanut selvästi nyt puomin alastulolla kisoissakin. En sitten tiedä koska olisi Noah tehnyt sellaisia puomin alastuloja kuin tänään! Juoksu-Allekin ollaan tuotu ajatusta ja tehty alastuloa erillisenä ilman vauhtia vahvistaen sen toisenkin laukan venyttämistä. Kisoissa maltti juoksu-Alla on kortilla ja  sitä me nyt tänään treenattiin kisoissa ja onnistuttiinkin. Näistä ajatus treeneistä joskus luvassa matskua :)


Meän kisaratoja viimeiseltä kolmelta viikolta:CAJAn pentunurkkaus:Caja täyttää 7.3. jo 9kk ja sen kunniaksi neiti pääti aloittaa myös juoksut! Vähän on ollu nyt juoksuisena tavallista rauhallisempi, mutta treenaaminen pöksyt jalassa ei tuota minkäänlaista ongelmaa! Kolmasti ollaan hallilla käyty tässä välissä. Kahdesti treenattiin eteen-lähetystä ja nyt viimeksi eilen liikehäiriöitä estelukituksille. Caja on näissä aika PRO. Sillä tuntuu olevan erittäin selvä ajatuksen kulku ja "kierrä" on sille kierrä, ei se sitä jää eää sen jälkeen arpomaan. Piti treenissä myös hyvin estelukituksen "mene"-käskyllä omasta liikkeestä huolimatta. Mä tykkään pitää nuoren koiran treenit yksinkertaisina ja tehokkaina. Tavoitteena luoda koiralle estehakuisuutta ja itsevarmuutta tehdä asioita. Näiden jälkeen voidaan sitten alkaa tekemään vaikeampia asioita kun koiralla on jo usko itseensä ja tekemiseen! Josko mä saisin Cajasta itselleni sellaisen tasapainoisen toimintakykyisen koira tuohon Noahin rinnalle? Sellaisen johon voi luottaa 100%? So far so good. Katsotaan mitä kokemus, aika ja ikä tuo tullessaan, sekä lopulta se kisaaminen :DTässä Cajan viimetreenejä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti