tiistai 5. maaliskuuta 2013

Lempäälä 2.3.

Lauantaina lähdin viettämään äidin vapaapäivää kisojen merkeissä. Päivä aloitettiin Noahn kolmella hylätyllä radalla ja päätettiin palauttavaan terapiaan Takun kolmella nollaradalla, sijoitus jokaisessa kisassa 2. muutaman sekunnin kymmenyksen erolla voittajaan.

Noahn radat menivät kokonaisuutena todella hyvin. Pelkkiä ohjaajan huolimattomuus virheitä ohjauksessa ja taas mikä tärkeintä... kontaktit hyvät ja rimat pysyi ylhäällä. Hylkäykset tulivat jokaisella radalla siitä kun korjaan aina virheen yhtä estettä kauempaa, jotta saan tilanteen treenattua uudestaan, vaikka niin ei varmaan saisikaan tehdä  ; )  Valitettavasti alemmissa luokissa on harvemmin kuvausapua paikalla, joten vain ensimmäinen rata tuli tallennettua. Siinä jätän TAAS Noahn ilman kunnon ohjausta ja Noah tulee kokemattona nuorena koirana liikkeen perään esteiden ohi. Muuten rata oli hyvä!
Toisella radalla tehtiin puhdasta rataa aina kepeille asti, jossa onnistuneesti työnnän Noahn keppien väärälle puolelle... otettiin sitten edeltävältä hypyltä uudestaan ja karattiin lopulta kepeiltä putkeen ilman lupaa, joten käveltiin sitten ystävällisesti radalta pois. Viimeinen rata oli hyppäri ja myöhästyin rataantutustumisesta, joka alkoi aikataulua aikaisemmin. Ehdin kävellä radan kerran läpi, enkä ehtinyt katsoa aloitusta ollenkaan. Vielä mun ilokseni rata ei todellakaan ollut mikään läpihuuto juttu... niinhän siinä sitten kävi, että Noah meni heti toisena esteenä olleen putken ohi kun taas tolppasin edessä. Alussa muutenkin pyörittiin pariin otteeseen toisen ja kolmannen esteen kanssa, mutta siitä sitten rata puhtaasti läpi loppuun. Harjoiteltiin vielä keppien leijeröintiä lopussa ja se onnistui loistavasti!! Eli Noahn virheet ovat tällä hetkellä hyvin pieniä, jotka jää pois kun opitaan parempaa yhteistyötä radalle!Illan terapia... Taku ja agility.  Takun kanssa touhuttiin sitten vastapainoksi kolmesta startista kolme nollaa ja nyt Takulla on kaikki arvokisanollat tälle vuodelle kasassa + 2 ylimääräistä ! Eivät radat tietenkään mitään täydellisiä olleet jokainen, etenkin ensimmäisellä radalla tuli muutama töksähdys. Heti neljännen esteen jälkeen ohjaus myöhässä ja kurvi pitkäksi. Lisäksi keinun jälkeen Taku viettää kummallisen pitkään aikaa putkessa ja seuraavasta hypystä melkein kielto kun meinasi lähteä kiertämään estettä takaa. Luulen, että Taku juoksi putkessa seinämää päin... Keskimmäinen rata oli kyllä hieno. Siinä ei paljoa parannettavaa ollut, paitsi töksähtävä valssi pussin jälkeen. Viimeinen rata oli hyppäri ja se oli profiililtaan aika älytön ja jopa maksikoirille vaarallinen. Estevälit taisi kaikki olla 4,5 - 6m ja lisäksi rimat sekaisin 65-55cm. Onneksi Taku kuitenkin on hyvä ja tarkka hyppääjä, niin suoriuduttiin radasta puhtaasti! Puomilla tehtiin juoksukontaktit... ekella radalla vähän vahingossa ja toisella suunnitellusti.
Seuraavat kisat vielä mietinnässä. Ensi viikonloppuna kuitenkin TopTeam- leiri nro 3 Vantaalla!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti