maanantai 18. maaliskuuta 2013

TT-leiri ja lisää hyllyjä palkintokaappiin

Jo onkin sitten aika päivittää meidän treenejä ja tapahtumia. TopTeam-leiri 3 vietettiin Vantaalla 8.-10.3.. Mukaan lähdettiin koko porukan voimalla, paitsi Milo the eläkeläinen pääsi viettämään laatuaikaa mummilaan. Noahn kanssa ehdittiin tässä päivitysten välissä käydä myös keräämässä lisää hyllyjä tuleville palkinnoille Kirkkonummella 17.3.. Paljosta ei radat ole kiinni, mutta kaikenlaista tuntuu tapahtuvan ja sattuvan Noahn kanssa radalla... ja mikä kaikkein ärsyttävintä... aihe tuntuu aina muuttuvan. Tällä kertaa keksittiin, että nopeammin pääsee etenemään renkaan sivusta, eikä putkia tarvii oikeesti suorittaa, jos on kiire ja äiskä juoksee karkuun. Parempi siis juosta putkien ulkokautta ohi, niin kuin iskä on opettanut! Blaah... kyllä taas palautettiin maan tasalle : )


TT-leiri oli taas tosi antoisa. Mukavia ratatreenejä ja hyviä keskusteluja Vapun kanssa. Fysiikka veikin sitten kaikki mehut, mitä ehkä kropasta löytyi ja lajitreenit vedettiin sitten vara-akulla. Takun kanssa kuitenkin saatiin heti alkuun Jarin rata nollalla läpi ja sen jälkeen vähän hiottiin sieltä täältä. Jennyn treenissä loppui kunto kesken esteellä 28, mutta ei sielläkään mitään erikoista. Hauska erilainen rata, jossa pääsi treenailemaan erilaisia leijeröintejä ja irtoamisia, Taku oli näissäkin kuin vanha tekijä : ) Juhan rata vedettiin myös nollalla leirin päätteeksi ja se rata vasta hauska olikin, Taku meni kuin ajatus. Valitettavasti ei koko ratoja saatu videolle , mutta jotain pientä tunnelmaa saa ehkä näistä pätkistä.
Jarin kanssa käytiin henk.koht. keskustelu ja sain vahvistuksen omille ajatuksilleni Takun treenaamisesta. Jarin kanssa yhtä mieltä siitä, että Taku on teknisesti jo niin taitava, että sen kanssa ei kannata hinkata koiraa kuluttavaa ratatreeniä vaan keskittyä ylläpitämään kuntoa ja treenivirettä sekä kehittämään vauhtia ja vahvistamaan ohjaukseen tuloja. Nämä on ajatuksia, joita itsellänikin on ollut. Joten nyt vielä ehditään hauskuutella agilityn parissa, mutta viimeistään toukokuussa keksitytään taas ratatreeniin.
17.3. Kirkkonummi


Ja Noahn touhut... jotenkin tuli ihan "Milo dejavu"-olo Kirkkonummen radoista Noahn kanssa kaikkine putkiohitteluineen ja rengas laiskuuksien kanssa. Tosin Noah on kuitenkin ihan 10x taitavampi ja tarkempi touhuissaan kuin isänsä. Muistan joskus vuosi sitten kirjoittaneeni facebookkiin, ettei tätä koiraa nosteta kolmosiin kymmenellä startilla ja näin taitaa tosiaan olla  : )  

Laittoipahan tämä kisapäivä miettimään Takun alkutaivalta, eikä sekään todellakaan ole ollut ruusuilla tanssimista. Töitä on tosissaan saanut tehdä, mutta vain eri osa-alueilla. Taku on alusta saakka ollut erittäin tarkka ja tunnollinen, mutta sille piti urakalla kehittää virettä ja nopeutta kun taas Noahn kanssa homma on ihan toisin päin. Tosin tämän takiahan sitä agilitya harrastetaan! Jokaisella koiralla on omat juttunsa ratkottavana.

Videolla Noahn ensimmäinen ja toinen rata, viimeisestä ei jäänyt kuvamateriaaliksi kelpaavaa, joten jätin sen suosiolla pois. Viimeisestä radasta kuitenkin sen verran, että siellä myös renkaan ohi. Positiivista kaikissa radoissa kuitenkin oli, ettei yhtään rimaa tullut alas ja meno näyttää kuitenkin jollain tasolla kehittyneenkin. Treeniä lisää vaan... ja muistetaan samalla nauttia ihan SUPER hienosta  koirasta! Kerätään ne työn tulokset sitten myöhemmin sinne hyllyjä pullollaan olevaan palkintokaappiin  ; )
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti