keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Treeniä ja kisailua

Viime viikolla käytiin kertaalleen treenaamassa ennen lauantain kisoja. Lauantain kisoissa olin päättänyt pysäyttää Takun kontaktit ja niin myös tein. Ajassa se tietysti näkyy, mutta nyt alkaa tekemisissä painamaan kesän tulevat arvokisat, jonne haluan lähteä varmoilla kontakteilla! Takulle kuitenkin agiradalta nolla ja hyppärillä ikävä ohjausvirhe hylkäytti hienon radan. Noahlle tuplanolla!! Tosin aivan kamalilla radoilla... mutta tupla kuitenkin : )

Viime viikon torstaina otettiin ensimmäiset ulkokenttätreenit kovassa tuulessa ja auringonpaisteessa... kesä tekee tuloaan : ) Molemmilla pojilla aiheena keinu, kontakti-putki erottelu, vähän puomia ja Noahlla kepit. Sain molemmille onnistumaan tosi hyvät ja nopeat keinut, A:lla ei ongelmaa, puomikin Takulla loistava, mutta Noahlla vähän himmailua. Kepeille tultiin Noahn kanssa suorasta putkesta lujaa ja lopussa oman liikkeen irtoamista kun se nyt on ollut se ongelma parissa kisassa... tätä täytyisi oikeasti alkaa treenaamaan useammin.

Tällä viikolla tiistaina oli taas 7 viikon tauon jälkeen Noahn valmennusryhmäntreenit. Rata oli mun mielestä sopivan haastava, jossa sai posottaa täysillä, mutta myös käännöksiä kovasta vauhdista. Tein ratatreenin Noahn kanssa tarkoituksella muutaman esteen pätkissä, jotta pääsin vahvistamaan ohjauksia, mm. ihmisnuolta, joka on todellakin hajonnut kahdessa kisassa, jossa sitä olen yrittänyt tehdä. Ei siihen kuitenkaan tarvittu kuin yksi palkka jarruun ennen hyppäämistä ja jo oli nuolet kohdillaan : ) Muutamaa kohtaa hiottiin useampaan otteeseen, mutta kaikki saatiin onnistumaan.

Keskiviikkona ajelin hallille uudestaan treenaamaan radan Takun kanssa ja samalla Noahlle vähän kepittelyä ja keinua. Takun kanssa rata ensin pätkiin ja Noahn treenin jälkeen koko ratana. Takulla ei radassa ihmeellistä. Pituudella vähän muistuteltiin miten sitä kuuluikaan hypätä, muttei oikeastaan muuta. Vähän olen alkanut miettiä tuota Takun hyppäämistä kun, jos Noah ei ojenna melkein ollenkaan, niin Taku ei sitten kyllä oikein kasaa enää millekään hypylle. Kaikilla hypyillä Taku siis ojentaa takajalat... mä en nyt sitten ole yhtään varma, että onko se huono vai hyvä juttu kun kuitenkin kääntyy. Joissakin kohdissa kyllä saisi kurvin pienemmäksi, jos kasaisi, mutta onko se sitten nopeampi... *huokaus*... agility on kyllä sitten ikuisesti uusia haasteita täynnä : ) Noahn kepittelyt ja keinut meni mallikkaasti. Näitä lisää : )

Seuraavat kisat meillä onkin vasta toukokuun lopulla koska ei vaan yksinkertaisesti ehdi kaikkea. TT-leirikin vie yhden koko viikonlopun, mutta eipä meillä tällä hetkellä mitään painetta kisaamisen suhteen olekaan.

2 kommenttia:

 1. Hello,
  I´m sorry for my english. I am from Czech republic and my hobbies is sport kynology. I have czechoslovakian wolfdog and my mum have a malinois and shepherd and she go on MS FCI with them.
  I want kelpie with work assumptions for sports kynology. And I want to ask if you will be have a pupies.
  Thanks
  Kača

  VastaaPoista
 2. Sorry, not having puppyplans for my dogs at this moment. Thank you for asking : )

  VastaaPoista