keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Zeljko Goran koulutus

Eilen ajeltiin Katjan ja Mariannen kanssa Nummelaan Zeljko Goran koulutukseen. Mukana mulla oli molemmat pojat ja molemmilla mentiin myös treeniä. Noahn kanssa tosin vähän enemmän kuin Takun kanssa. Zeljkon rata koostui pelkästään putkista ja hypyistä ja keskittyminen treenissä enemmänkin ohjaajan liikkumiseen. Sinäänsä vähän harmitti kun olisi kiva ollut saada nyt kontakteja ratatreeniin, mutta toisaalta etenkin Noahlle tällainen treeni tulee tarpeeseen. Rata sinällään ei ollut mikään ihan hurjan vaikea, mutta ihan kivoja kellotettavia kohtia saatiin testattua eri reittien kautta.

Takun kanssa vedettiin rata heti alkuun puhtaasti läpi ilman suurempia ongelmia. Kaikkien kisanomaisten suoritusten jälkeen käytiin rataa läpi koirakko kerrallaan kahdessa osassa. Takun kanssa käytiin vaan alkusyserön kellotukset läpi. Ei mitään suuria uusia tuulia, mutta tulipahan huomattua, ettei mun tarvii Takun kanssa aina mennä tekemään sylivekkiä pyörityksiin, vaan lähetys viistosta ja oma liikkeelle lähtö ajoissa teki käännöksestä paljon tehokkaamman. Itsellä vähän turha tapa jäädä kökkimään paikoilleen. Takun kanssa on kyllä näitä tällaisia kellotusjuttuja kiva tehdä, koska se vaan aina tekee niin kuin minä ohjaan ja mitä pidemmälle treeni kestää sen kovempaa se menee  : D   Treenikavereita pyysin katsomaan Takun hyppäämistä, eikä ainakaan nyt ollut havaittavissa mitään hakemista hypyillä. Hyvä hyvä!!

Noahn kanssa sitten... se oli se ensimmäinen este oikein ja siihen se sitten jäikin. Radan varrella taisi tulla vielä muutama hylky lisää tai ainakin kieltoja, mutta maaliin päästiin. Noahsta todella näki ekalla kierroksella, että ollaan vedetty suoraa treeniä, mutta aika nopeasti tajusi, ettei tällä kertaa sinkoillakaan minnekään. Tässä treenissä tuntui ajoittain kovasti tuottavan ongelmia se aiemminkin kummitellut takaakierto. Ei meinaa lähteä taakse ja kun lähtee, epäröi hyppäämistä. Eli mitä jäi käteen tästä treenistä?! Takaakierrot syyniin, jotta saadaan niihin varmuutta! Ne oli jo kesällä paremmat, mutta tauon aikana päässeet taas unohtumaan. Positiivista oli Noahn selkeästi kasvanut varmuus vastakäännöksissä!! Lähti kaukaakin hypylle käskyllä! Kyllä oli Tasmanialainen kaiken uuden tietotulvan ja juoksemisen jälkeen aika väsynyt kentällä, joten jätettiin Noahn kanssa menemättä viimeisen kierroksen koko rata pätkä ihan suosiolla.

Zeljko kouluttajana? Ihan jees. Kovasti tykkäsi kouluttaa samaa asiaa kuin itsekin eli ohjaajan liikkumista radalla ja koiran itsenäistä hyppyjen suoritusta. Treenin tarpeessa oltiin ja sitä me sitten saatiinkin  : )

Tällä viikolla käyn vielä torstaina tai perjantaina treenaamassa hallilla ainakin Noahn takaakiertoja ja sunnuntaina onkin sitten kisat. Aika tavalla on kisoja tässä odoteltukin!! Aivan mielettömän hienoa päästä taas kisaradoille testaamaan omaa osaamistaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti