maanantai 21. maaliskuuta 2016

Noah- TERAPIAA ja tavoitesuunnitelmaa

We are so back in business!! On se vaan ihan mahti kaveri. Noahin vauhdista ja asenteesta saa kyllä itsekin ihan hirweet fiilikset. Se antaa aina kaikkensa ja silmissä loistaa ihan hirvittävä palo treenikentällä <3

Tällä viikolla ollaan käyty tiistaina ja  perjantaina hallilla. Tiistaina ihan pelkkää tuntumaa kontakteihin ja esteisiin. Perjantaina keppien aloituksia. Noah kun on kaikessa vietissään kuitenkin pehmeä ja herkkä koira, niin tämä nyt aloitettu keppien vahvistusprojetkin onnistuminen pitää rakentaa puhtaiden onnistumisten kautta. Siksi päätin palata kepeissäkin vähän takaisinpäin näin alkuun ja ottaa aloitukseen mukaan ohjurit. Tarkoituksena on harjoitella näitä useaa kisoissa epäonnistunutta keppialoitusta ja rakentaa samanlaisia tilanteita. Yhdistävä tekijä näissä kaikissa on ollut kovalla vauhdilla jyrkkään avo- tai umpikulmaan, josta oman liikkeen olisi pitänyt jatkua pujottelevasta koirasta ohi. Etupalkalla treenatessa Noah osaa tämän tosi hyvin, mutta kisoissa keppien päättyessä yleisöä kohti lähelle rajaa pettää Noahin toimintakyky ja se ottaa painetta yleisöstä. Sama ilmiö on havaittavissa keinulla. Hieman harmittavainen ominaisuus, sillä kisoissa ei oikein uskalla luottaa kun ei tiedä milloin toimintakyky pettää... mutta tätäkin päätin nyt vähän harjoitella ja suunnitelmassa on kerätä seurasta isompi porukka treenaamaan kontakteja yhdessä yleisöä kohti! Eli tehdään tästäkin asiasta tutumpi, jolloin se ei ehkä olisi niin suuri juttu kisoissa.

Kevään treenisuunnitelmassa on kehittää koiran itsetuntoa helpohkoilla lyhyillä rataharjoitteilla, vahvistaa kontakteja ja totuttaa erilaisiin keppihäiriöihin. Varsinaiset rataharjoitukset tehdään sitten kisoissa. Ilmoitin Noahin oman seuran pääsiäiskisoihin ihan vaan testatakseni, joko sieltä löytyisi meille lisää harjoittelun kohteita näin arvokisojen pikkuhiljaa lähestyessä. Vielä kun ehtii tarvittavaa korjaussarjaa aloittaa, mikäli tarvetta. Seuraavista kisoista näiden jälkeen ei ole vielä tietoa... ehkä sitten huhtikuun lopulla.

Ja sitten tapaus ROTTA. Mitä me tehdään 3-luokassa? Tätä olen miettinyt ja pohtinut ja tullut sellaiseen tulokseen, että Rotan kanssa ei lähdetä tavoittelemaan SM- tai MM-karsintapaikkoja. Ihan puhtaasti siitä syystä, etten halua kuljettaa Rottaa ja Noahia jatkuvasti samoissa kisoissa. Rotalla kun on omat ongelmansa ulkomaailman kanssa ja terävyyttä siltä löytyy enemmän kuin tarpeeksi. Noah taas on synnynnäinen "rakkauden lähettiläs", herkkä ja hieman rohkeudessa puutetta, niin en halua pilata Noahin ja minun yhteistyötä kisoissa/treeneissä luoden sille lisästressiä Rotan käyttäytymisellä. Rotta vaatii muutenkin niin paljon huomiota ihan perus olemisessa, että Noah jää auttamatta liian vähälle huomiolle. Toisekseen olen tottunut nauttimaan suunnattomasti Noahin olemisen helppoudesta kisoissa, että oma hermo kiristyy herkästi Rotan kanssa touhutessa, mikäli sille ei pysty antamaan kaikkea huomiota. Tästä huolimatta Rotta kävi tällä viikolla kertaalleen tiistaina hallilla treenaamassa ihan perusjuttua ja meninpähän senkin ilmoittamaan kahteen starttiin TSAUn pääsiäiskisoissa. Katsotaan miten oma keskittyminen kestää kahden täysin erilaisen koiran kanssa. Tulevaisuudessa Rotan tavoite agilityssa voisi olla vaikka valion arvo tai oikeastaan "varjo-valio", koska eihän tuollainen hevonen mitään näyttelytulosta koskaan saa :D  Mahdollisuuksien mukaan kisaan näiden kahden kanssa eri kisoissa. Rotan kanssa vaikka silloin kun Noah pitää kisataukoa ja oma mieli kaipaa kisakentille. Toukokuusta eteenpäin pyhitän lajin Noahille, jotta löydetään hyvä yhteinen rytmi radoille ennen arvokisoja :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti