maanantai 8. huhtikuuta 2013

Palauttavaa treeniä

Viime viikolla en ehtinyt treenaamaan hallille kuin yhden kerran, mutta treeni oli kyllä erittäin onnistunut!

Molemmille vähän puomia, A:ta ja keppejä. Tarkoituksena nostattaa virettä ja luukuttaa. Noahn kisaradoista huomasin, että ollaan aika paljon treenattu vaikeita keppijuttuja ja se on heijastunut pujottelun nopeuteen, joten viime treenissä sitten vedettiin keppejä kunnon meiningillä  : )   Lisäksi ajan nyt Noahlle sisälle lelupalkkausta uudella tavalla, jotta saadaan koiruuden fokus kontakteilla eteenpäin ja samalla sitten vauhtia. Ei todellakaan mikään uusi tekniikka, mutta aloitellaan sitä vasta Noahn kanssa kun nyt pysähtyminen on tarpeeksi vahva. Lelu siis jätetään kontaktilta muutaman metrin päähän ja vapautus kontaktilta luvalla lelulle. Lisäksi opetellaan lelun heitto ja vapautus luvalla. Takun kanssa kerättiin putken kanssa meininkiä puomille, nopeita vapautuksia ja runsaasti kehuja. A:lle leijeröinneissä Taku oli ihan onnessaan kun sai mennä ihan itse!!

Ensi viikonloppuna on kisat Vantaalla, jonne pääsen yksin koirien kanssa. Kiva päästä nauttimaan lajista ja radoista kun ei tarvitse pitää puolta ajatusta koko ajan kentän ulkopuolella. Ennen kisoja käyn vielä tekemässä molemmille viretreeniä keinulle ja kepeille, sekä jonku kivan ratapätkän. Arvokisat alkaa lähestyä, joten täytyy alkaa Takunkin kanssa tekemään ratatreeniä korkeilla rimoilla, jotta saadaan taas rytmi kohdilleen!

Viime viikolla kävin tekemässä Noahn kanssa pienen tottistreenin häiriökoiran roolissa. Enpä ole seuruuta Noahn kanssa varsinaisesti treenannut sitten varmaan viime kesän, mutta ollaan otettu seuruuta ja sivulletuloja aina ennen omaa vuoroa agilitykisoissa ja voi JESSUS mikä seuruu meillä nyt on!! Ollaan vähän lainattu agilityn virettä tottispuolelle  : )   Aikoinaan viimeistelin myös Milon seuruun agilitykisoissa vuoroa odotellessa. Eli siis Noahn kanssa alkaa seuruu olla kunnossa ensi kesää varten. Vielä kun saisi noudotkin kuntoon, niin kehtaisi aloittaa puruhommat... ja pellollekin pitäisi ehtiä ja sitä ennen opettaa esineilmaisu ja ja ja ja ja..... jos otetaan kuitenkin yksi asia kerrallaan ja lähdetään siitä eteenpäin. Hosumalla ei hyvää tule  ; )Ei kommentteja:

Lähetä kommentti