maanantai 28. joulukuuta 2015

Joulutreeniä

Joulun aikaan ollaan lähinnä keskitytty olemiseen, rentoutumiseen ja lasten kanssa touhuiluun, mutta Noahkin pääsi hurvittelemaan ennen joulua viime tiistaina ja tänään kävin myös hallilla. Rottakin on nyt päässyt agilitytreeneihin mukaan aina välillä kun Timolla on ollut minimaalisen vähän aikaa sen aktivoimiseen.

Viime viikolla Lehtisen Jenni tuli käymään Suomessa Norjan maalta ja sovittiin yhteiset treenit TSAUn halliin. Kolme tuntia meni kaikkiaan aikaa radan rakennuksessa ja kolmen koiran treenaamisessa, mutta suurin ajasta menikin ihan muuhun kuin aktiiviseen treeniin. Noahinkin treeni kesti ehkä 10 min :D  Jenni oli sunnitellut meille radan ja mun toivomuksesta radalla kaikki kontaktiesteet, sekä vähän teknisempää rataa. Noah kun on luukutellut viime aikoina ihan tarpeeksi. Noahin kanssa ei ollut radalla isompia ongelmia ja oli tosi ihana huomata, että rataantutustuessa oikeasti tiesi mikä sopii meille! Samaan 10 minuuttiin tuli kullan arvoinen oppi, nimittäin kabai-sokkari. Takun kanssa ei ole ollut tässä ohjauksessa mitään ongelmaa koska sehän nyt on kuin juna raiteilla, mutta Noahilla on ollut vaikeuksia pitää estelukitusta persjätöissä ja helposti mun vaihtaessa kättä se vetää täydestä jarrut ja kiertää esteen. Tämä ratkaistiin sillä, että katse ohjaa suoritettavana olevan esteen, jonka edestä leikkaan ja samalla vastakkainen käsi kertoo koiralle tulevaisuuden eli kummalle puolelle haluan sen tulevan! Vaikea selittää kirjoittamalla, mutta hitsit, että toimi!! Noahan on aina ollut supertarkka ohjauksista ja reagoi pienimpäänkin ohjaukseen täydessäkin vauhdissa ja on hieman haasteellista ohjaajalle näissä vauhdeissa  :P

Tänään kävin treenaamassa niitä KEPPEJÄ. Etupalkalla erilaisista kulmista avokulmalähetyksiä ja alkuun oli kyllä Noahille vähän vaikeeta, mutta parin onnistuneen toiston jälkeen alkoi oikea väli löytyä! Eihän tämä tässä ollut, mutta jostain on aloitettava. Seuraavassa treenissä jatketaan.

Huomenna matkataan Tampereelle iltakisoihin! Kivaa kun on kisoja muulloinkin kuin viikonloppuisin  :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti